The following warnings occurred:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 871 - File: showthread.php PHP 7.2.34 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 871 errorHandler->error



FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
error 101 [solved]
#1
solved, I posted the answer in the comment below...

Hi guys n gals,

semi novice here.
I installed the formtools, along with a demo ("petition") form from formtools.

I got the form to work in test mode, and managed to set up the form in the admin section properly (or at least it shows up as "Online" in the admin.

But I keep getting an error 101:
http://docs.formtools.org/api/index.php?..._codes#101

Here's my current code, form ID is 1 (assuming it's the same form ID from the admin table). Here's my code:

Page 1 of the form:
Code:
<?php
require_once("formtools/global/api/api.php");
/*$fields = ft_api_init_form_page("", "test");*/
/*$fields = ft_api_init_form_page(2);*/
/*$fields = ft_api_init_form_page(1, "initialize");*/
$fields = ft_api_init_form_page(1);
$params = array(
  "submit_button" => "continue_button",
  "next_page" => "review.php",
  "form_data" => $_POST
    );
ft_api_process_form($params);
print_r($fields);
?>

Page 2: Review
Code:
<?php
require_once("formtools/global/api/api.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
$params = array(
  "submit_button" => "continue_button",
  "next_page" => "thanks.php",
  "form_data" => $_POST,
    "finalize" => true
    );
ft_api_process_form($params);
print_r($fields);
?>

Page 3: Thank you


Code:
<?php
require_once("formtools/global/api/api.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
ft_api_clear_form_sessions();
print_r($fields);
?>


Is it something to do with the form ID? The doc says the paramaters need to be removed, not sure if I did this correctly.

Who can spot what I'm doing wrong?!
THANK YOU FOR LOOKING

felipe
Reply


Messages In This Thread
error 101 [solved] - by hellothere - Jun 12th, 2011, 11:52 PM
RE: error 101 - by hellothere - Jun 13th, 2011, 11:21 PM
RE: error 101 [solved] - by Ben - Jun 14th, 2011, 1:16 AM
RE: error 101 [solved] - by hellothere - Jun 14th, 2011, 9:53 AM
RE: error 101 [solved] - by Ben - Jun 17th, 2011, 2:38 AM
RE: error 101 [solved] - by EverBartle - Oct 26th, 2020, 10:05 PM
RE: error 101 [solved] - by follwoersaustralia2 - Nov 25th, 2020, 11:51 PM
RE: error 101 [solved] - by follwoersaustralia2 - Nov 25th, 2020, 11:54 PM
RE: error 101 [solved] - by Buyinstgaram - Dec 8th, 2020, 7:39 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)