FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
After install new version, v1.5 forms are gone!
#1
I just installed the new version since I couldn't find "upgrade" option in 1.5.

At first, install said tables already existed, so it didn't finish.

When moved new version to same folder v1.5 was, I was able to install it, not login, so I backed up database and installed it.

Installer finished and I had to create an admin user, because there was none!
I used the same login info I had in v1.5.

Now all forms are gone as well as clients, everything!

I can see the data in the database of my hosting. The forms are there, but I can't make them appear in the admin panels. Everithing is gone!

Please help! My website has no contact form anymore!
Update: I put back the old folder of formtools (1.5) and now I see clients, but still no forms.
Tried to import the database on server but I get this message:

Error

SQL query:

--
-- Database: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL said: Documentation
#1044 - Access denied for user 'leadsmanager'@'%' to database 'information_schema'

Help!
Reply
#2
Clients are visible from v1.5 only. New version can't see them. I tried to re-do forms in the same order they were (so I don't have to change form source) and this is the error when trying to leave optional step 5:

Error:
Failed query in ft_finalize_form, /home/content/q/w/e/qwert1234/html/LeadsManager/global/code/forms.php, line 238:

CREATE TABLE ft_form_1 (

submission_id MEDIUMINT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,

PRIMARY KEY(submission_id),

col_1 VARCHAR(255),

col_2 VARCHAR(20),

col_3 TEXT,

submission_date DATETIME NOT NULL,

last_modified_date DATETIME NOT NULL,

ip_address VARCHAR(15),

is_finalized ENUM('yes','no') default 'yes')

TYPE=INNODB

Debug:

Table 'ft_form_1' already exists
Reply
#3
UPDATE:
Hopefully godaddy had a backup done hours before I tried to update. I wonder how often it does it because there was just one available and I didn't creat it. I was lucky.

I'll post a new thread asking how to upgrade without losing data.
Reply
#4
Hey Sergio,

I'm so sorry but no, there's no way to directly upgrade from 1.5 to 2.0.0. Your best bet is to do a fresh install of Form Tools 2 in a totally different folder, then run the
Form Tools 1 Data Import module - http://modules.formtools.org/ft1_data_im...tation.php

That will attempt to import your data from Form Tools 1. You can read the documentation on the module in the above link.

I very much hope you can get your old data back...! Sounds stressful.

- Ben
Reply
#5
(Apr 28th, 2009, 9:54 PM)Ben Wrote: Hey Sergio,
…then run the Form Tools 1 Data Import module - http://modules.formtools.org/ft1_data_im...tation.php

Can I export the data first to any trusted format and import it from there?

The problem is I can't create another database on my server right now and it seems I need to have both databases (the new one and the old one) working at the same time.

Thanks for your response.
Reply
#6
Hey Sergio,

I'm afraid not... the module needs the database to already exist. Could you perhaps change the database prefix on either FT1 or 2 and put all tables in the same database? That would seem to be the only viable solution in this case. Editing the module to import from other formats would be a fairly big job.

- Ben
Reply
#7
Hi ben ,

I faced a similar issue and changed the table prefix to ft2 but now all the forms and clients in ft1.5 is gone .
and when i try using Form Tools 1 Data Import module the table prefix error pops up
The database information appears to be correct, but we couldn't find a table called {$table_prefix}settings. Please check the table prefix setting.

"i am actually facing an issue of excel file max size restriction hence thought will upgrade"

i went through the library.php which gets the post data and formulates a sql query , but remained helpless after that .
could u please help me with this
thanks in advance. Big Grin
Reply
#8
(May 4th, 2009, 11:14 PM)sriram Wrote: Hi ben ,

I faced a similar issue and changed the table prefix to ft2 but now all the forms and clients in ft1.5 is gone .
and when i try using Form Tools 1 Data Import module the table prefix error pops up
The database information appears to be correct, but we couldn't find a table called {$table_prefix}settings. Please check the table prefix setting.

"i am actually facing an issue of excel file max size restriction hence thought will upgrade"

i went through the library.php which gets the post data and formulates a sql query , but remained helpless after that .
could u please help me with this
thanks in advance. Big Grin


HI ben ,

I kinda got the module working by runnning the default queries manually from the sql.php from the installed files folder .!

but i guess only the version defaul query was helpful as it let me go thrugh the process but the field called ft_forms was also missing donno why ?
so i queried that too and all other which were missing .
now how do i go abt it from here !

Help plz!
sriram
Reply
#9
(May 5th, 2009, 5:53 AM)sriram Wrote:
(May 4th, 2009, 11:14 PM)sriram Wrote: Hi ben ,

I faced a similar issue and changed the table prefix to ft2 but now all the forms and clients in ft1.5 is gone .
and when i try using Form Tools 1 Data Import module the table prefix error pops up
The database information appears to be correct, but we couldn't find a table called {$table_prefix}settings. Please check the table prefix setting.

"i am actually facing an issue of excel file max size restriction hence thought will upgrade"

i went through the library.php which gets the post data and formulates a sql query , but remained helpless after that .
could u please help me with this
thanks in advance. Big Grin


HI ben ,

I kinda got the module working by runnning the default queries manually from the sql.php from the installed files folder .!

but i guess only the version defaul query was helpful as it let me go thrugh the process but the field called ft_forms was also missing donno why ?
so i queried that too and all other which were missing .
now how do i go abt it from here !

Help plz!
sriram

Hi ben ,

Succeeded in getting the FT2 to transfer the form from ft1 everything seems to be fine except that the values were in ???????/

So thought it was an unicode font issue as all my data is in TAMIL(An Indian Language) so i changed my Db to unicode format . but no gainSad

now i copied the export query from ft1 to ft2 only for the data after dropping the ft2_form_x table .

PLz Help!

[attachment=15]    


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#10
Hmm... this looks like it may be a problem with the module. I'm not sure it's retrieving the data from DB in UTF-8 format.

I've logged it as a bug: http://bugs.formtools.org/index.php?cmd=view&id=104

I'll try to get to it as soon as I can. Sorry for all the trouble you've been having, Sriram!

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)