FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Add submissions refuses to add.
#1

ISSUE: Adding more submissions to new form, submission will not Update - clears the submission.

Procedure:
We have 14 forms setup.
7 of them have submissions.
As we entered submission data in to one of the other empty forms, and click Update, the screen refreshes and the data entered is cleared.

Looking back from "Forms", the form in question is empty.
We used another empty form to add submission - same effect - Update clears everything.

The settings on each for are identical (from backup forms).
There were no problems with the other forms submissions.
~~~~~~~

Also, from a 'cosmetic' point, using the max number of character settings and viewing submission, assuming max characters is 100, looks like the following
100 characters limit. 55rremaining characters.

and should look like

100 characters limit. 55 remaining characters. Note the space after 55.

B - I is away.
~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#2
Hey Internaut,

Do any of your forms Views have filters on them? Just a thought: if you're adding submissions to a form that has a filter, you also need to configure all new submissions in that View to set the appropriate default values. Otherwise you'll get something like you described: the reason being, after creating the submission, the submission no longer contains the data required to fit into that View, so it "disappears".

Let me know. If it's not that, maybe it's a bug caused by the Form Backup module (it sounds like you used that to create the form, yes?)

And thanks for the bug with max char count. Yikes!

I'm compiling a list of small issues that have cropped up to be included in 2.1.1 - I'll include this, of course.

- Ben
Reply
#3
(Aug 19th, 2011, 6:58 AM)Ben Wrote: Hey Internaut,

Do any of your forms Views have filters on them? ...".
No filters.

I found the problem: I'll step through it.
  1. From "Forms" opened a empty Form that was from a backup (our template).
  2. I input data into 13 fields in the Form.
  3. During data entry, I was called away for I don't remember how long - long enough it seems.
  4. I returned and completed entry of data in to the Form.
  5. I clicked Update button, and the screen resfreshed and fields were emptied.
  6. I repeated the process - same result.
  7. I returned to Forms menu and the Logon screen opened. Aha! I was logged out!
  8. I logged back in, and returned to the first Form, entered data, Updated, and the data stuck.
SUMMARY: It appears that I was logged out (due to time lapse), but was able to pick up where I left off, not aware that I was logged out, but still able to enter data, and auto-clear it Smile
Once logged back in, data entry went smooth.

Would a trap at the Update button to send user to Login after a timeout
prevent the confusion?

Ben Wrote:..........And thanks for the bug with max char count. Yikes!

I'm compiling a list of small issues that have cropped up to be included in 2.1.1 - I'll include this, of course.

- Ben

You're doing great. I'll have my co-worker create her own account so you know which your'e talking to. I is the original registrant here. I'll be back and forth helping her out -
~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#4
Surprising! At this point:

Quote:5. I clicked Update button, and the screen resfreshed and fields were emptied.

It should have just booted you out right away. Were you logged in as an admin or client?

- Ben
Reply
#5
(Aug 21st, 2011, 4:06 PM)Ben Wrote: Surprising! At this point:

Quote:5. I clicked Update button, and the screen resfreshed and fields were emptied.

It should have just booted you out right away. Were you logged in as an admin or client?

- Ben

Logged in as admin.

Note: I am of the opinion that it was because I had left the screen for a long time. It wasn't until I clicked on "Forms" that I was roted to the logon screen. As mentioned above,
  • 6. I repeated the process - same result.
    7. I returned to Forms menu and the Logon screen opened. Aha! I was logged out!
    8. I logged back in, and returned to the first Form, entered data, Updated, and the data stuck.

Was not booted to login... maybe, I'm special Smile

[/align]

~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#6
Quote:Was not booted to login... maybe, I'm special

haha, maybe - or maybe I screwed something up... Wink

- Ben
Reply
#7
Hey Internaut,

Regarding the cosmetic issue you spotted (the word/text count missing a space), what browser & OS are you on again? I just did a fresh installation and it looks fine to me.

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)