FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
How do I recover database after upgrade?
#1
Hi Ben,
We upgraded from the Beta version to 2.1.2 as per instructions.
Install went great, but all the data we had previously entered, is not to be found by FT. The Dbase tables and data are in the MySQL but 2.1.2 cannot admit that the data is there.

When upgrading, we:
  1. unzipped the file FormTools2.1.2-20110910 to a local folder then
  2. using FTP, transfered the entire folder formtools to the server, replacing the existing one.
  3. walked through the re-setup (as it it were new) but...
    • used the same existing database, letting 2.1.2 overwrite the exiting stuff, that did not include the data itself.
  4. logged in, and it does not see any "forms". eek!
Is there a way to import the database? I'm thinking of exporting it to CSV, then import. But that would end in the same result would it not?

Suggestions so we don't have to re-enter everything?

I

~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#2
Hi Internaut,

Yikes! So you don't see any errors at all, just no forms? What about clients? I can't see why this would occur.

What Beta did you upgrade from? A 2.1.0 beta version, or something earlier?

Try this:
1. re-upload everything again and check that there are no errors in the FTP client (i.e. confirm that everything gets there).
2. It's possible that Smarty is being dumb and cached some old stuff, so go to your [FT root]/themes/[your theme]/cache folder and delete everything in there except the index.html file.
3. Clear your browser cache.

Then re-login in.

If still no luck, any chance you could give me temporary access so I could log on and debug the problem directly?

Also, did you back up the database & files before upgrading?

- Ben
Reply
#3
(Sep 19th, 2011, 10:09 AM)Ben Wrote: Hi Internaut,

Yikes! So you don't see any errors at all, just no forms? What about clients? I can't see why this would occur.
"Yikes" isn't the word I used Smile

Ben Wrote:What Beta did you upgrade from? A 2.1.0 beta version, or something earlier?
No idea - it's gone. I have the backup before the upgrade, but can't find any version numbers in any of the files.

Ben Wrote:Try this:
1. re-upload everything again and check that there are no errors in the FTP client (i.e. confirm that everything gets there).
2. It's possible that Smarty is being dumb and cached some old stuff, so go to your [FT root]/themes/[your theme]/cache folder and delete everything in there except the index.html file.
3. Clear your browser cache.

  1. everything was backed up, the folder deleted, and had a clean install.
  2. there were problems FTP'ing so I had the host install it from their end.
  3. forms is working just fine, except it can't see the old dbase.


Ben Wrote:If still no luck, any chance you could give me temporary access so I could log on and debug the problem directly?
PM'ed

Ben Wrote:Also, did you back up the database & files before upgrading?
Yes.

I

~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#4
Hi Internaut,

Sorry for the wait. I just checked your database and there are actually no forms or clients in it... did you do a fresh install or something? This doesn't look like an upgraded database - the upgrade process certainly won't delete any data.

- Ben
Reply
#5
(Sep 20th, 2011, 2:08 PM)Ben Wrote: Hi Internaut,

Sorry for the wait. I just checked your database and there are actually no forms or clients in it... did you do a fresh install or something? This doesn't look like an upgraded database - the upgrade process certainly won't delete any data.

- Ben

Hmmm. I checked before this thread started, and again when I sent the link, and again today, and I can still see them.

I looked via phpmyadmin and I do see all the fields, columns and rows.
In browsing them, the previously entered data is all there.

Formtools works great, but it just isn't picking up on the dbase, which is there. I did give FT the correct dbase prefix and such.

I do have a backup of dbases, and www/bckup. Should I vape the existing formtools folder, re-install the back up, re-install the update? Can't "upgrade" because like I said, the beta did not show upgrades were needed.

BTW - I think the phpmyadmin access changes so I will re-PM it.
I


~~Will split atoms in exchange for ride back to home planet.~~
Reply
#6
Hi Internaut,

Hmm.. I see. I just looked at the ft_formstable, which is empty - I guess I didn't notice that the actual forms had content. But I'm still puzzled as to how this could have occurred... There's nothing in the codebase - even in the modules - that would delete the forms and clients... very strange indeed!

Rather than trying patch it up, I think you should return to your backup and try upgrading again. There may well be other problems with your current version, so going back to the last working copy and re-upgrading is definitely the way to go.

If it occurs again, keep track of exactly what happens (and let me know which version you're upgrading from).

Good luck.

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)