FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Just upgraded to 2.1.4...now having a problem with export manager...
#1
Last week, I upgraded to v2.1.4. I followed the instructions and also upgraded the Export Manager and the File Upload modules and everything seemed to go okay.

Fast-forward to today, when someone contacts me to let me know that their Export options have disappeared. Sure enough, when I log in and view submissions for any form, I see no export options.

So, I look through the documentation for the Export Manager and see that I need to go in and choose the Reset to Defaults option. I click the link and am taken to a page with a Reset to Defaults button. I click the button, and I see the following error in a red box at the top:

"There was a problem creating the tables/data for this module. Please report the following error in the forums: Column count doesn't match value count at row 1"

After that, when I go to the Export Manager to see the list of Export Groups and whatnot, I see the following message:

"There are currently no export groups. Click the button below to add a new one."

All I'm really trying to do is reimplement the one type of export that I know my users have used...CSV export. But, without knowing what Headers and Smarty info and whatnot were in place for that, I have no way of recreating CSV export properly. That's why I hoped the Reset to defaults option would solve things.

Any idea what might be going on?

Thanks,

Doug Thompson
Manager of Web and Electronic Communcations
Ohio Wesleyan University
Reply
#2
Quote:Any idea what might be going on?

Yeesh... not really...

I'll look over this module as well, now.

- Ben
Reply
#3
Drat... again, no problems here either... I checked 3 separate FT installations on unix + Windows systems.

The error you got is in the exp_insert_default_data() function. I added "big" warnings like that ("please report this in the forums...") since if they fail, the module simply won't work properly.

If you haven't modified the Export Groups or Types within the module, I'd simply uninstall then re-install the module. That's the surefire way to ensure you've got the latest code + DB values. After you uninstall the module. Explicitly delete the module folder from your server (via an FTP client / command line), then upload a new copy downloaded from the site. If you still have trouble after that, it means there's something wrong in the Core code / templates.

Please let me know how this goes.

- Ben
Reply
#4
Success! Sort of...

I uninstalled, deleted, and reinstalled the Export Manager, and the expected CSV/Excel/HTML/etc. export groups are back! What's more, the Reset to Defaults link works properly...no more errors.

But, when I view an individual form's submissions, I see no export options anywhere on the page. Are they hiding somewhere that I'm not thinking to look for, or does something additional need to be done to "show" the export options on a per-form basis, or could there still be something going awry?
Reply
#5
Hey Doug,

Yeah, what happened was that for some reason (I'm not sure exactly why yet), the upgrade process for this module failed during one of the more recent releases. I'll release a new version today that explicitly checks for this failed condition then explicitly re-run the upgrade.

Quote:But, when I view an individual form's submissions, I see no export options anywhere on the page. Are they hiding somewhere that I'm not thinking to look for, or does something additional need to be done to "show" the export options on a per-form basis, or could there still be something going awry?

This *may* be related to your Core problem. Let's focus on the file upload problem first, then return to this.

- Ben
Reply
#6
Not a problem, as this is a less "important" issue in the eyes of the "powers that be" around here who need to use these forms.

Thanks for the update,
Reply
#7
Hi Ben,

Same problem here after upgrading. No Export Tools visible.

And when I try to Reset to Defaults: this is the message:
There was a problem creating the tables/data for this module. Please report the following error in the forums: Column count doesn't match value count at row 1

Thanks in advance for looking at it!

Best , Sander
Reply
#8
Hi Sander,

Give this post a read over. It may just be specific to your own installation, but my hunch is that it's due to an issue in the Core.
http://forums.formtools.org/showthread.php?tid=1709

Let me know how it goes!

- Ben
Reply
#9
Hi Ben,

I managed to add the missing columns as you described. I tested it > no errors! Thanks for the perfect explanation.

I then did 'Reset to defaults' in Module/Export Manager. I added Permissions for All views and Public.

The Export Tools are still not visible in my Forms. What can I do now?

All best. Sander
Reply
#10
Hi Sander,

So far so good!

You installed 2.1.0 of the Database Integrity module, I assume? (If not, install it). Go to that in your Modules section, then click on the "Hooks Verification" link. There, run the tests & tell it to repair any issues it finds (I suspect it will find some).

That should fix it! Smile

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)