FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Can I move my forms to another domain's installation?
#1
I installed FT in another domain that I won't have much longer. I want to install FT in a different domains's directory but don't want to recreate all of my forms. Is there an easy way to do this?

Thanks in advance for your help.
Reply
#2
(Aug 16th, 2012, 6:31 AM)pcascio Wrote: I installed FT in another domain that I won't have much longer. I want to install FT in a different domains's directory but don't want to recreate all of my forms. Is there an easy way to do this?

Thanks in advance for your help.

I had to do that once. These are the steps I followed:

1) I copied all the FT files from the webserver to my computer.

2) Using a program called Navicat for MySQL (trial version available), I copied the database tables from one server to another.
(you can also use phpMyAdmin to export to .sql file then import to new mysql server)

3) In the global/config.php file, changed the database connection settings and the path settings.
$g_root_url = "http://www.yoursite.com/old_folder_name";
$g_root_dir = "/home/youraccount/public_html/old_folder_name";

// database settings
$g_db_hostname = "localhost";
$g_db_name = "dbname";
$g_db_username = "dbusername";
$g_db_password = "pass";
$g_table_prefix = "ft_";

4) Then uploaded the FT files to a folder with the same name as my old installation (ie. formtools)
** Make sure you don't re-upload the installation folder.

5) Then logged in with no issues.



Reply
#3
Hello,

I tried to duplicate an installation to another sub-folder and followed your steps. I also changed the directory settings in the config.php file and in one database table (I think "settings" table for Logout URL, etc.). The database is also duplicated and I changed the DB settings in config.php.

When I open the page with the duplicated installation, I only get a blank page. I don't see any error messages in the Apache error logfile.

What can be the reason for this? Any ideas?

Many thanks,

Philip
Reply
#4
Philip,

You might want to check out the permissions on your sub-folder. If you followed all of Bill's instruction everything should work properly.

Cheers,

Joe

(Feb 5th, 2013, 9:48 AM)flip3 Wrote: Hello,

I tried to duplicate an installation to another sub-folder and followed your steps. I also changed the directory settings in the config.php file and in one database table (I think "settings" table for Logout URL, etc.). The database is also duplicated and I changed the DB settings in config.php.

When I open the page with the duplicated installation, I only get a blank page. I don't see any error messages in the Apache error logfile.

What can be the reason for this? Any ideas?

Many thanks,

Philip

Reply
#5
Hi Joe,

Thank you for your suggestion. I just re-checked.

The permissions are the same. I also overwrote them again. I also removed all files and uploaded them again - I thought that there might have been missed something.

The installation is on the same webspace but just in another directory with the same level.

Philip
Just to add: The blank page is in Safari. I tried it in Chrome and got this error message:

Server error
The website encountered an error while retrieving https://secure.... It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request.
Reply
#6
In case you do not have Form Tools set up for HTTPS, update your global/config.php file so that the $g_root_url contains the secure "https://" protocol in the URL instead of the "http://"

Give that a try.

Cheers,

Joe
Reply
#7
I'm already using https:// and double-checked it again. When I move an installation to a different folder, are only changes necessary in config.php and in the database settings table or is there any other change which needs to be made?

Philip
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)