FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio Buttons: Will not pass api test - "Add Display Values" SOLVED
#1
This was a newbie mistake. It boiled down to illegal characters in my radio buttons. For a better explanation of solution, see http://forums.formtools.org/showthread.php?tid=2368

I have an external form with several sets of radio radio buttons. I can't seem to set them up in a manner that will get me through step 5 of the test process.

My form syntax is generally like this:
<input name="Preferred_Contact" type="radio" value="Cell" />Cell<br>

That has always worked in html & php forms for me but Form Tools doesn't seem to like that. When I try to complete step 5 in the test process, I get errors only on my radio sets. Form Tools tells me under the 'Action Needed' column: 'Add Display Values' ... I can't locate any documentation on that. Searches coming up with nothing.

I already have 'value' in my radio sets and have never heard of 'display values' in radio buttons... Google has not given me any idea what a 'display value' is and the only thing I've been able to find in Form Tools docs is this (via Google):

"Checkboxes and radio buttons, however, have their labels located outside of the input field elements: technically they could appear anywhere in the webpage. For instance:

<!-- field types with their labels found outside of the element -->
<input type="radio" name="r" /> My first radio!
My second radio: <input type="radio" name="r" />

<input type="radio" name="c" /> My first checkbox
My second checkbox: <input type="checkbox" name="c" /> "

That's from this page:
http://docs.formtools.org/userdoc2_1/?page=fog_adding
...and it doesn't make sense to me.

I actually added the radio button code from the 1st example to my form and tried to go through step 5 test. I got the same message: Action needed = Add Display Values.

I even tried setting up my radios like this:
<input name="Preferred_Contact" type="radio" value="Cell" display value="Cell" />Cell<br>

No dice.

Then I saw this in the modules docs:

http://modules.formtools.org/core_field_...wnload.php

This fixes a problem mentioned in the previous version. All new installations from 2.1.5 to 2.1.8 (up to Nov 21st) will have a problem on the Add Form process, Step 5 when encountering radios, checkboxes, dropdowns & multi-selects. This resolves that issue.

Sounds odd ... is this not included in the current download?

Does anyone know what I am missing with my radio buttons? They're the last thing I need to straighten out to complete my test.

Thanks.

[Moved from Installation Forum]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)