FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Can't finalize submission via API
#1
Over the past week, I've been trying to integrate an existing 4-step external formtools form (step1 form, step2 review, step3 paypal, step4 thankyou) which has been working for about 2 years, into wordpress without any luck. So, I decided to simply put the form inside an iFrame and break out of it before going over to PayPal. All works fine, but when directed back to the thankyou page, I experience 2 things:

1. PayPal: After purchase is complete, right before PayPal directs me back to the clients website, I get a popup window: "Although this page is encrypted, the information you have entered is to be sent over an unencryped connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information? Continue / Cancel" I don't recall this happening prior to upgrading FormTools (current v2.2.5). It doesn't seem like an expected / standard HTTPS to HTTP response.

2. Finalize: Once on the thankyou page, sometimes I see the form data, sometimes I don't. Either way (i think), the form data does make it into the database, but the problem is, it is not marked "yes" under the is_finalized. Therefore, I don't see it in the FT admin and no emails are sent out.

Any help/direction is much appreciated. Did I mess something up or is it possible that I need to change something due to the upgrade? This code is on top of my step2 page:

<?php

$curr_folder = dirname(__FILE__);
require_once("$curr_folder/includes/library.php");

$fields = ft_api_init_form_page($pp["form_id"], $pp["mode"]);

if ($pp["mode"] == "initialize")
{
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "step4.php",
"form_data" => $_POST,
"finalize" => true
);
}
else
{
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "paypal_submit.php",
"form_data" => $_POST
);
}
ft_api_process_form($params);

?>

<?php
require_once("/htdocs/www/registration/global/api/api.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "step4.php",
"form_data" => $_POST,
"finalize" => true
);
ft_api_process_form($params);

?>

This is the code on step4:

<?php
$curr_folder = dirname(__FILE__);
require_once("$curr_folder/includes/library.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
ft_api_clear_form_sessions();
?>
Reply
#2
(Mar 7th, 2013, 4:17 AM)trodat Wrote: Over the past week, I've been trying to integrate an existing 4-step external formtools form (step1 form, step2 review, step3 paypal, step4 thankyou) which has been working for about 2 years, into wordpress without any luck. So, I decided to simply put the form inside an iFrame and break out of it before going over to PayPal. All works fine, but when directed back to the thankyou page, I experience 2 things:

1. PayPal: After purchase is complete, right before PayPal directs me back to the clients website, I get a popup window: "Although this page is encrypted, the information you have entered is to be sent over an unencryped connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information? Continue / Cancel" I don't recall this happening prior to upgrading FormTools (current v2.2.5). It doesn't seem like an expected / standard HTTPS to HTTP response.

2. Finalize: Once on the thankyou page, sometimes I see the form data, sometimes I don't. Either way (i think), the form data does make it into the database, but the problem is, it is not marked "yes" under the is_finalized. Therefore, I don't see it in the FT admin and no emails are sent out.

Any help/direction is much appreciated. Did I mess something up or is it possible that I need to change something due to the upgrade? This code is on top of my step2 page:

<?php

$curr_folder = dirname(__FILE__);
require_once("$curr_folder/includes/library.php");

$fields = ft_api_init_form_page($pp["form_id"], $pp["mode"]);

if ($pp["mode"] == "initialize")
{
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "step4.php",
"form_data" => $_POST,
"finalize" => true
);
}
else
{
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "paypal_submit.php",
"form_data" => $_POST
);
}
ft_api_process_form($params);

?>

<?php
require_once("/htdocs/www/registration/global/api/api.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
$params = array(
"submit_button" => "Registration2",
"next_page" => "step4.php",
"form_data" => $_POST,
"finalize" => true
);
ft_api_process_form($params);

?>

This is the code on step4:

<?php
$curr_folder = dirname(__FILE__);
require_once("$curr_folder/includes/library.php");
$fields = ft_api_init_form_page();
ft_api_clear_form_sessions();
?>

It ends up that I just started from scratch. Wanted to avoid that, but I couldn't wait. My form now gets finalized.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)