FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Email Problem
#1
Hey,

I have been using Form Tools since July and haven't had any problems until the last couple of days. After submission an email is sent to me, but lately I am only getting about 70-75% of the submissions being email to me. They are entered in my database correctly though.

Any ideas or steps to take to fix this?
I looked at the thread from axel but no help was found there. When I send a test email that works perfect still though.

Thanks again in advance for any help.

(Jan 6th, 2010, 1:31 PM)prestodesigns Wrote: Hey,

I have been using Form Tools since July and haven't had any problems until the last couple of days. After submission an email is sent to me, but lately I am only getting about 70-75% of the submissions being email to me. They are entered in my database correctly though.

Any ideas or steps to take to fix this?
Reply
#2
Hey Presto,

So you didn't change any of the email templates, or any other configuration settings? Perhaps something changed on the server... the other possibility is that your email client is marking certain emails as spam. If the "from" address - or other meta info - changes between emails, that's a possibility too.

Debugging emails not getting through can be pretty hellish. Does your server keep error logs? If so, try looking through them: failed emails often end up in there which can give a few clues.

Let me know how it goes!

- Ben
Reply
#3
I understand what you mean.
I've been running though logs daily trying to figure this one out.

Emails are just having a hard time for some reason on the server.

Hotmail won't see messages when you send it Text/HTML Multi-Part I also found out.
It only accepts one or the other.
Hilarious process of debugging found that one out.

Swift Mailer or mail() both just seem to be slugish when sending messages automatically. However, I can click manual send and it will be in my inbox in less than 2 minutes.

Question is though: Is it server problems or Form Tools? You have to look at your mail system's logs to find that out.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)