FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Add Form: Stuck on Step4
#1
Hello.

I just downloaded the latest version from the website a couple days ago (FormTools2.0.0-beta-20100118) and it seems to setup just fine. I am adding a form but it will not proceed past Step 4. I used "Smart Fill" to fill in the field names, and changed "Field Size" to more appropriate sizes than the default "Medium". When I click "Next Step", it appears to be doing something but then just simply reloads the "Step 4" page, and I cannot get past it.

Host is Windows Server 2003, PHP is v5.2.10, and MySQL is v5.1 (not sure of specific minor number after that).

I have read a couple similar posts, but was not able to resolve from that.

I appreciate any assistance you might be able to provide in this matter. Thanks! :-)

-SilkBC
Reply
#2
Did you get a fix for this, I am experiencing the same on my server. I've been running ftools for a year now and today it began doing this.
Reply
#3
Hey guys,

Hmm! I'm not quite sure what to suggest.

Do you get any javascript errors on that page? Does it occur on every form you're trying to add, or just the current one? Also, how large is the form - quite large? (>100 fields)

- Ben
Reply
#4
Same problem... can't get past step 4

tried changing field sizes, etc., as in previous posts, but always gives error. I've even tried my forms on different servers with same result.

Here is total error message:


Error: Invalid JSON:

ERROR
Failed query in ft_finalize_form, /opt/websites/FormTools/global/code/forms.php, line 312:
CREATE TABLE ft_form_3 (
submission_id MEDIUMINT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
PRIMARY KEY(submission_id),
col_1 TEXT,
col_2 TEXT,
col_3 TEXT,
col_4 TEXT,
col_5 TEXT,
submission_date DATETIME NOT NULL,
last_modified_date DATETIME NOT NULL,
ip_address VARCHAR(15),
is_finalized ENUM('yes','no') default 'yes')
DEFAULT CHARSET=utf8
Reply
#5
Hi celuch,

Hmm...! That's a strange one. The query looks just fine, so my hunch is that maybe the MySQL user you're using doesn't have permissions to create tables. Could you ask your hosting provider to confirm that that's the case? You may also be able to do this yourself through whatever administration section your host provides. The MySQL user that you're using (i.e. the account that you've specified in your /global/config.php file) needs to have full read-write permissions on table records and needs to be able to create and delete tables themselves.

Let me know how it goes. That seems the most likely cause!

- Ben
Reply
#6
I am having the same problem on Step 5. on the new version 2.1.4 I skip step and then get the following error:
Running linux redhat 5.5 with php 5.1.6
Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB7.1; SU 3.95; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.2)
Timestamp: Wed, 26 Oct 2011 23:06:03 UTC


Message: Expected identifier, string or number
Line: 560
Char: 3
Code: 0
URI: https://.../formtools/global/scripts/general.js?v=20110815


Message: Expected identifier, string or number
Line: 153
Char: 1
Code: 0
URI: https://.../formtools/global/scripts/sortable.js


Message: 'ft' is undefined
Line: 1245
Char: 3
Code: 0
URI: https://.../formtools/global/scripts/external_form_smart_fill.js


Message: 'ft' is undefined
Line: 1245
Char: 3
Code: 0
URI: https://.../formtools/global/scripts/external_form_smart_fill.js



(Jan 21st, 2010, 11:41 AM)SilkBC Wrote: Hello.

I just downloaded the latest version from the website a couple days ago (FormTools2.0.0-beta-20100118) and it seems to setup just fine. I am adding a form but it will not proceed past Step 4. I used "Smart Fill" to fill in the field names, and changed "Field Size" to more appropriate sizes than the default "Medium". When I click "Next Step", it appears to be doing something but then just simply reloads the "Step 4" page, and I cannot get past it.

Host is Windows Server 2003, PHP is v5.2.10, and MySQL is v5.1 (not sure of specific minor number after that).

I have read a couple similar posts, but was not able to resolve from that.

I appreciate any assistance you might be able to provide in this matter. Thanks! :-)

-SilkBC

Reply
#7
I am having a similar problem on Form 5 of the add form. The Smart Fill found the first three textbox fields without a bit of trouble. It has now been sitting on the fourth field for the past hour spinning it wheels. That field is a drop-down box with four choices. Whenever it gets that field, the next one should be easy (textarea) followed by the Submitted and IPaddress fields that Formtools adds.

Any ideas?
Tom
Administrator: TI99ers On-Line User Group
Administrator: TI99ers Hall of Fame
Reply
#8
Hi Azism,

Hmm... this is very troubling! Yes, such a small form should go through immediately, so it looks like something wrong has happened.

Any chance I could log into your Form Tools admin account and take a look at this directly? If so, email me at ben.keen@gmail.com

- Ben
Reply
#9
Actually I have found that anything other than a text field hangs. If it has radio buttons, drop-down lists, etc., that is when it hangs. All I do then is "Skip Step" and deal with the fields manually.

I not sure if this is faster or slower as I would probably check all the stuff manually anyway. Smile
Tom
Administrator: TI99ers On-Line User Group
Administrator: TI99ers Hall of Fame
Reply
#10
haha Smile Still, it's not good! It should definitely not behave like that.

Have you tried running the System Check module? I just want to confirm there's nothing wonky going on in terms of missing files or a corrupt database.

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)