FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem, error #100
#1
Sad 
Hi.
I'm trying to add single-page form with the API.
I correctly have done step 1 and step 2. According to step 3 I add this code to my form.php
PHP Code:
$fields ft_api_init_form_page(1"initialize"); 
Then I've done this:
Quote:After saving, go to your "thankyou" page in your browser to ensure that sessions have been deleted, then go back to your form. Here, fill in every field in your form and click submit. You should see something like the screenshot.
But after submit I get Error Code: #100:
Quote:This occurs when trying to initialize a form. It usually means you're sending along an incorrect form ID.
I had just installed Formtools, it's my first form, so ID must be 1. I haven't any other form.

So what's wrong? How can I fix it?
Reply
#2
Have you setup the form yet in Form Tools?

As in going though the "New Form" process and selecting Code Submission.
It gives you the directions from there.

http://[yourformtools]/admin/forms/add/step1.php?add


If you haven't done that, Form Tools has no idea what it's getting. Tongue
Reply
#3
Sure. I've done this:
Quote: Log into Form Tools (as the administrator) and on the Forms page, click on "Add Form". Continue to step 3 and click on the second "Code" option. There, it will have generated a line of PHP which looks like this (X will be your form number):
PHP Code:
$fields ft_api_init_form_page(X"initialize"); 
Copy that line and overwrite the corresponding line in your form page.

I got this code:
PHP Code:
$fields ft_api_init_form_page(1"initialize"); 
Now in the Forms list I have one form with ID=1 and status incomplete (I can't get test submission because of error #100).

So...
Reply
#4
Now that's just plain weird.
When you are setting up Form Tools and getting API error 100, you've got some other problem going on with Form Tools or your code.

I'd have to see what's going on in your Form Tools and your Form to make any sense of that.

If you'd like, you can email me at r.wright@aurohack.com with your Form Tools Login, where your FT address, and temporary FTP access and I can help you from there.
Reply
#5
Thanks for help. Unfortunately, at this moment I have some controversy with my hosting company, and I can’t access to my account. When I solve this problem, I’ll try FT 2.0 Final, and if this error occurs again, I’ll contact with you.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)