FORUMS


The Form Tools forums are no longer active, but the old posts have been archived here. Please see the Help page on how to get help / report issues.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FT1 Data Importation issues
#1
I am having issues trying to import my FT1 data into FT2 using the module.

I am getting the following error message:

"The database information appears to be correct, but we couldn't find a table called {$table_prefix}settings. Please check the table prefix setting. "

However the prefix that I indicated exists in my config.php file:

// database settings
$g_db_hostname = "localhost";
$g_db_name = "omitted";
$g_db_username = "omitted";
$g_db_password = "omitted";
$g_table_prefix = "ft_";

On the Database table prefix field, I inserted ft_ but I cannot get past this screen.

Any help will be greatly appreciated.
Reply
#2
Hi swbrown,

This may be a bug... it should be {$g_table_prefix}, but that value should be escaped in the error message. I'll look this over today and get back to you.

[EDIT]: try overwriting your /modules/ft1_data_import/library.php file with the one attached to this post, then try again. You should get the same error message but it should now say exactly what the table is that it can't find (and not see the "{$table_prefix}" bit any more.

Does the table that it complains about actually exist in the database specified?

- Ben


Attached Files
.zip   library.php.zip (Size: 6 KB / Downloads: 2)
Reply
#3
(Mar 27th, 2010, 10:11 AM)Ben Wrote: Hi swbrown,

This may be a bug... it should be {$g_table_prefix}, but that value should be escaped in the error message. I'll look this over today and get back to you.

[EDIT]: try overwriting your /modules/ft1_data_import/library.php file with the one attached to this post, then try again. You should get the same error message but it should now say exactly what the table is that it can't find (and not see the "{$table_prefix}" bit any more.

Does the table that it complains about actually exist in the database specified?

- Ben


Thanks Ben.

I overwrote the library.php file as instructed and tried the process again. Now, I got the following error message.

The database information appears to be correct, but we couldn't find a table called ft_settings. Please check the table prefix setting.

When I looked in my PHPmyAdmin, I cannot see the ft_settings table. Looks like it's been wiped away by the importation process Smile
Reply
#4
Hi swbrown,

No - the import process really won't mess up the old database.

... hmmm... unless you (a) used the same database and (b) used the same database prefix... Though even in that case I REALLY don't think it will will overwrite the old table... the CREATE TABLE query should simply fail.

Are you sure you're looking in the right database...? Could you have manually deleted the DB table or had it deleted by some other script? This is all very puzzling.

- Ben
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)